Algemene Operationele Techniek (niveau 3)

Opleiding voor de operationeel technicus

De industrie is permanent in beweging. Bedrijven worden gedwongen steeds duurzamer, efficiënter en kosten bewuster te produceren. Er wordt kritisch gekeken naar het insourcen of outsourcen van specifieke onderhoudsdiensten en de daarbij benodigde multi-inzetbaarheid van personeel. Op deze multi-inzetbaarheid speelt de opleiding operationele techniek in. Deelnemers die de opleiding afronden, zijn naast het bewaken en bedienen van het proces ook in staat de installatie te onderhouden en storingsonderzoek doen.

Opbouw opleiding

De opleiding operationele techniek is een competentiegerichte opleiding op niveau 3.
De werkplek is het uitgangspunt van de opleiding. Het opleidingstraject start daarom met een werktechnische inventarisatie. Aan de hand van deze inventarisatie wordt de opleiding vormgegeven. De te beheersen theorie en vaardigheden worden zo herkend en kunnen direct in de praktijk worden ingezet. De leerarrangementen zijn verdeeld in 5 opleidingsblokken. In ieder opleidingsblok is een aantal toetsmomenten opgenomen.

Doelgroepen

De opleiding Operationele Techniek is geschikt voor:
Procesoperators met onderhoudsverantwoordelijkheden;
Procesoperators werkzaam binnen mechanisch georiënteerde processen;
Onderhoud Technici in de Energieopwekking.

Inhoud van de opleiding

Naast algemene procestechniek komen specifieke thema’s als onderhoud, materialen en montage technieken aan bod.

Bent u werkzaam in een energiecentrale waar Algemene Operationele Techniek (AOT) nu de norm is? Deze opleiding biedt het alternatief! De competentiegerichte opleiding op niveau 3 waarin uw werkplek centraal staat en de benodigde kennis en vaardigheden geïntegreerd worden aangeboden.

Diploma

Iedere deelnemer die actief heeft deelgenomen aan de opleiding en de toetsen met voldoende resultaat heeft behaald, ontvangt na afloop het diploma Operator AOT.

Inschrijven

Klik hier om u in te schrijven.

Wilt u eerst nog meer informatie, klik dan hier.